Engelsk Bacon
Avatar Farmand
09-04-2025

Engelsk bacon adskiller sig fra det klassiske amerikanske bacon som mange kender den ved sin saftige konsistens. Det skæres fra svinekam og har både magert kød og en lille fedtkant, hvilket giver en balanceret og fyldig smag ved stegning. Det er en fast bestanddel af den traditionelle engelske morgenmad, men smager også skønt i sandwich, som fyld i tærter eller bare stegt og serveret til æg og tomater. Engelsk bacon er både solidt, velsmagende og alsidigt – en skøn måde at starte dagen på.


Menu

  • Samlet tid 9-11 dage
  • aRBEJDSTID 60 min
  • Serveringer 4 Personer
Ingredienser


Fremgangsmåde
    Saltning i lage
  • 1 Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde, og giv det et opkog indtil sukker og salt er opløst.
  • 2 Afkøl lagen helt i køleskabet – gerne natten over.
  • 3 Fjern sværen fra ribbenstegen og læg kødet i en stor, rengjort beholder (eller stor frysepose i en skål).
  • 4 Hæld den kolde lage over, så kødet er helt dækket. Læg evt. en tallerken ovenpå for at holde det nede.
  • 5 Dæk til og stil i køleskab i 6–8 dage. Vend kødet dagligt eller rør rundt i lagen.

  • Udblødning & tørring
  • 1 Skyl stegen under koldt vand.
  • 2 Dup den tør og lad den tørre utildækket i køleskabet i 24 timer.

  • Koldrøgning
  • 1 I en kuglegrill eller røgeovn placeres stanniol i bunden med et par huller for bedre luftcirkulation.
  • 2 Fordel 1 liter røgsmuld i en hesteskoform eller et S, så den kan brænde langsomt fra den ene ende til den anden uden at antænde flere steder.
  • 3 Sørg for at få en så høj røgsmuldshøjde som muligt.
  • 3 Hæld en lille smule sprit i den ene ende af røgsmuldet (ca. 1 teskefuld, svarende til halvdelen af låget på en spritflaske). Dette hjælper med en stabil antænding.

  • Rygning
  • 1 Ryg stegen over 3 omgange á ca. 12 timer med 1 liter røgsmuld pr. omgang, hvilket giver en samlet røgningstid på 36 timer.
  • 2 Hvis det er koldt udenfor, kan du ryge i ét stræk. Ved varmere vejr anbefales det at ryge om natten og opbevare stegen utildækket i køleskabet om dagen.

  • Modning & opbevaring
  • 1 Efter røgningen, læg baconen i køleskabet i 1-2 timer, så den bliver fastere.
  • 2 Skær baconen i skiver og opbevar den
  • Til frysning: Pak i portioner og frys ned.
    Til direkte brug: Opbevar i køleskabet i en tætlukket beholder.