f Asker - Syltet græskar med rosmarin
Syltet græskar med rosmarin
Avatar Farmand
14-05-2025

Syltet græskar med rosmarin er en skøn kombination af sødme, syrlighed og aromatisk dybde. De faste græskarstykker bevarer deres bid og får en let krydret smag fra den friske rosmarin, som gør dem både interessante og alsidige. De passer perfekt som tilbehør til efterårsretter, charcuteribrætter eller til at give en smagfuld kontrast i en salat. Syltet græskar er en hyggelig måde at gemme sæsonens høst på – og en lille glasfuld bringer både varme og karakter til bordet.


Menu

  • Samlet tid 45 min
  • ARBEJDSTID 45 min
  • Serveringer 10 Personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
  • 1 Skræl græskarret, fjern kernerne, og skær det i tynde skiver.
  • 2 Kog eddike, sukker, rosmarin og peber op, til sukkeret er opløst.
  • 3 Tilsæt græskarskiverne, og lad dem simre under låg i 5 minutter.
  • 4 Kom græskar og lage i et skoldet glas, så græskarret er helt dækket.
  • 5 Luk glasset, og lad det trække i køleskabet i mindst et døgn før brug.