Saltede citroner
Avatar Farmand
27-03-2025

Saltede citroner er en fantastisk smagsgiver, der tilfører dybde og kompleksitet til både varme og kolde retter. Ved at konservere citronerne i salt intensiveres deres naturlige aroma, og skrællen bliver blød med en dyb, umami-agtig citrussmag. De er uundværlige i nordafrikansk og mellemøstlig madlavning og kan bruges i alt fra gryderetter og marinader til dressinger og salater. Hak dem fint og vend dem i en couscoussalat, brug dem i en marinade til kylling eller rør dem i en frisk yoghurt-dressing for en intens syrlig smag.


Menu

  • Samlet tid 20 min
  • ARBEJDSTID 20 min
  • Serveringer 3 Personer
Ingredienser
Syltelage
Fremgangsmåde
  • 1 Skær et dybt kryds i hver citron, så den næsten er delt i fire dele, men stadig hænger sammen i bunden.
  • 2 Drys rigeligt groft salt ned i snittet på hver citron.
  • 3 Placer citronerne i et skoldet sylteglas, og pres dem godt sammen, så de afgiver saft.
  • 4 Hæld kogende vand over citronerne, så de er helt dækket.
  • 5 Tryk citronerne ned, så de forbliver under væsken.
  • 6 Luk glasset, og stil det i køleskabet mindst en uge.