Deer Wellington
Avatar Farmand
24-06-2024

"Oh deer, er det en Wellington?" Ja, men ikke en hvilken som helst Wellington! Denne udsøgte ret er lavet med rådyr ryg i stedet for den traditionelle oksemørbrad, hvilket tilføjer en raffineret vildtkarakter til klassikeren. Den møre rådyr ryg er omhyggeligt marineret i en dijon-farin marinade, indhyllet i et lag af svampeduxelles og lækker spansk skinke, før den pakkes ind i gyldent, sprødt butterdej. Hver bid er en symfoni af smagsoplevelser, hvor den delikate vildtsmag balanceres perfekt med de rige og jordnære noter fra fyldet. Denne rådyr Wellington er den perfekte måde at hylde vildtet på.


Menu

  • Samlet tid 6 TIMER
  • ARBEJDSTID 60 min
  • Serveringer 8 Personer
Ingredienser
svampeduxelles

Wellington
Fremgangsmåde
    Svampeduxelles
  • 1 Hak svampene fint eller blend dem i en foodprocessor.
  • 2 Steg svampene i en pande med salt og peber, indtil al væsken er fordampet.
  • 3 Tilsæt rødvinen og lad det simre, indtil al væsken er reduceret.
  • 3 Tag det af varmen og stil det på køl, så det kan køle af.

  • Forbered Rådyr Ryg
  • 1 Bland dijonsennep og brun farin til en marinade.
  • 2 Puds rådyr ryggen fri for sener. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 3 Skær eventuelt rådyrryggen over i 2 mindre stykker for at lave 2 Wellingtons, hvilket gør dem nemmere at pakke og mere eksklusive.
  • 4 På en brandvarm pande steges rådyr ryggen af i smør og olie, indtil alle sider har fået farve. Forsegl eventuelle snitsteder.
  • 5 Mariner dit kød med din dijon-farin marinade og stil det på køl. Lad kødet stå på køl, indtil det er helt koldt, cirka 45 minutter.

  • Pakning af Wellington
  • 1 Bland dijonsennep og brun farin til en marinade.
  • 2 Tag et langt stykke film på ca. 80 cm og placer 2 stykker skinke på tværs af filmens korte side, så enderne af Wellington vil ligge her senere.
  • 3 Smør et lag svampeduxelles jævnt på skinken, cirka 3-4 mm.
  • 4 Fold skinken og svampeduxellesen forsigtigt omkring rådyr ryggen ved at trække i filmen.
  • 5 Luk rullen ved at rulle den på bordet i samme retning, mens du holder i enderne for at stramme den.
  • 5 Læg rullen på køl i mindst 2 timer, gerne længere, f.eks. natten over, hvis det passer bedre.

  • Samling af Wellington
  • 1 Rul butterdejen ud på et meldrysset bord og placér den indpakkede rådyr ryg midt på dejen.
  • 2 Rul dejen omkring rådyr ryggen, så overlappende dej ruller ca. 1 cm over. Skær overskydende dej væk.
  • 3 Klem enderne af dejen sammen og skær det overskydende dej væk.
  • 4 Pensl med æg eller dekorer med mere butterdej efter ønske.

  • Bagning
  • 1 Forvarm ovnen til 240°C varmluft med en bageplade indenfor, så den bliver varm.
  • 2 Smør lidt olie på et stykke bagepapir og placér Wellingtonen ovenpå.
  • 3 Overfør forsigtigt bagepapiret med Wellingtonen til den varme bageplade i ovnen.
  • 4 Bag Wellington i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil den er gylden og sprød. Kontroller kernetemperaturen, som skal være mellem 28,5-32,5°C
  • 5 Lad Wellington hvile i 20 minutter inden servering.