Nogle gange er det de simple ting der giver det bedste resultat. her er en Italliensk classiker
-
Samlet tid
120 min
-
aRBEJDSTID
30 min
-
Serveringer
2 Personer
Fremgangsmåde
Pizzadej
-
1
Opløs gæren i lunkent vand.
-
2
Tilsæt halvdelen af melet og rør grundigt.
-
3
Tilsæt salt og rør igen.
-
4
Tilsæt det resterende mel og olivenolie.
-
5
Rør indtil dejen er smidig og glat.
-
6
Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i mindst 60 minutter, gerne længere.
-
7
Vend dejen ud på et meldrysset bord (brug hvedemel).
-
8
Del dejen i fire stykker og rul dem til kugler.
-
9
Placer kuglerne på en meldrysset bradepande med god afstand imellem dem og pensl dem med lidt olie.
-
10
Dæk dem med film, indtil de skal bruges.
Toppings
-
1
Parmesan rives fint og blandes med mascarpone. Krydr med lidt salt og 5 sving med peberkværnen.
-
2
De nye kartofler skrubbes og skæres på mandolinjern sammen med rødløget.
-
3
Bland kartoffelskiverne og rødløgsskiverne med 1 spsk olivenolie og krydr med salt og peber.
Pizza time!
-
1
Tænd ovnen på det højeste den kan gå til på varmluft. Brug gerne en pizzasten for en sprød skorpe.
-
2
Når ovnen er varm, og pizzastenen har haft 20 minutter til at varme op, kan du starte med at lave en pizza ad gangen.
-
3
Rul din pizzadej ud så tyndt som muligt og giv den en god klat af din mascarpone-parmesan blanding.
-
4
Fordel kartoffelskiverne rundt på din pizza uden at de overlapper hinanden. Tilføj et par skiver rødløg og pynt med frisk rosmarin.
-
5
Bag din pizza i 5-7 minutter til kanten er sprød og midten er begyndt at brune lidt uden at brænde.