Gyros
Avatar Farmand
08-06-2025

Gyros er et skønt bud på hjemmelavet græsk comfort food. Møre marinerede stykker af svinekød, der giver retten ekstra fylde og saftighed. Serveret i lunt fladbrød med sprød salat, syltede rødløg og en cremet tzatziki får du en balanceret ret, hvor det krydrede kød møder det friske og syrlige i perfekt harmoni. En uformel og velsmagende ret, der bringer sol og sommerstemning direkte til middagsbordet.


Menu

  • Samlet tid 2 dage
  • ARBEJDSTID 45 min
  • Serveringer 4 Personer
Ingredienser
Kød & løg

Marinade

Serveringsforslag
Fremgangsmåde
    Marinering
  • 1 Skær nakkefileten i bøffer af ca. 1 cm tykkelse.
  • 2 Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en stor skål.
  • 3 Vend kødet godt i marinaden og kom det i en frysepose eller beholder.
  • 4 Luk tæt og stil det i køleskabet i 48 timer.

  • Tilberedning
  • 1 Forvarm ovnen til 165°C varmluft.
  • 2 Halvér løgene og læg dem med den flade side nedad i et ildfast fad.
  • 3 Brug 2 halve løg som bund til hvert tårn, stabel marineret kød ovenpå, og stik et grillspyd helt igennem, så det går ned i løgene. Gentag, så du har 3 tårne i alt.
  • 4 Steg i ovnen i ca. 45 minutter, til kødet er mørt og gyldent.
  • 5 Lad kødet hvile i 15 minutter, skær det i tynde skiver, og vend det sammen med de hakkede løg og marinaden fra fadet.