Gyros er et skønt bud på hjemmelavet græsk comfort food. Møre marinerede stykker af svinekød, der giver retten ekstra fylde og saftighed. Serveret i lunt fladbrød med sprød salat, syltede rødløg og en cremet tzatziki får du en balanceret ret, hvor det krydrede kød møder det friske og syrlige i perfekt harmoni. En uformel og velsmagende ret, der bringer sol og sommerstemning direkte til middagsbordet.
Samlet tid
2 dage
ARBEJDSTID
45 min
Serveringer
4 Personer
Ingredienser
Kød & løg
Marinade
Serveringsforslag
Fremgangsmåde
Marinering
1 Skær nakkefileten i bøffer af ca. 1 cm tykkelse.
2 Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en stor skål.
3 Vend kødet godt i marinaden og kom det i en frysepose eller beholder.
4 Luk tæt og stil det i køleskabet i 48 timer.
Tilberedning
1 Forvarm ovnen til 165°C varmluft.
2 Halvér løgene og læg dem med den flade side nedad i et ildfast fad.
3 Brug 2 halve løg som bund til hvert tårn, stabel marineret kød ovenpå, og stik et grillspyd helt igennem, så det går ned i løgene. Gentag, så du har 3 tårne i alt.
4 Steg i ovnen i ca. 45 minutter, til kødet er mørt og gyldent.
5 Lad kødet hvile i 15 minutter, skær det i tynde skiver, og vend det sammen med de hakkede løg og marinaden fra fadet.