Blåbærmuffins med hvid chokolade er en saftig og sød fornøjelse, hvor de friske blåbær giver syrlige små eksplosioner i hver bid, mens den hvide chokolade smelter blødt og tilfører en cremet sødme. Muffinsene er luftige og let sprøde i kanten – perfekte som en hyggelig eftermiddagssnack, til kaffen eller som en lækkerbid i madpakken. En klassiker med et lille twist, der altid vækker glæde.
-
Samlet tid
40 min
-
aRBEJDSTID
20 min
-
Serveringer
10 Personer
Fremgangsmåde
- 1 Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål.
- 2 Smelt smørret, og rør det i æggeblandingen sammen med mælk, citronsaft og revet citronskal.
- 3 Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør til dejen er ensartet og uden klumper.
- 4 Hak den hvide chokolade, så der både er fine og lidt grovere stykker.
- 5 Vend halvdelen af chokoladen og blåbærrene i dejen.
- 6 Fordel dejen i muffinsforme.
- 7 Top med de resterende blåbær og chokolade.
- 8 Bag i en forvarmet ovn ved 190 °C varmluft i ca. 18 minutter, eller til de er gennembagte og let gyldne.