Julehjerter er en kreativ og lækker småkage, der kombinerer det visuelle udtryk af traditionelt julepynt med smagen af sprøde småkager. Lavet af brun og hvid kagedej, der flettes sammen, bringer de både sjov og nostalgi til bagningen. Med deres unikke udseende og fine detaljer kan de pryde ethvert julebord og skabe en varm.
-
Samlet tid
180 minutter
-
aRBEJDSTID
60 min
-
Serveringer
20 Personer
Fremgangsmåde
Forberedelse af Dej
- 1 Del ingredienserne i to skåle for at lave en lys og en mørk kagedej:
- 2 Lys dej: Bland 5 dl hvedemel, 150 g flormelis, 1 teskefulde vaniljesukker og 300 g koldt smør, til du har en ensartet dej.
- 3 Mørk dej: Gør det samme som ovenfor, men tilsæt også 0,5 dl kakao og 2 teskefulde vaniljesukker.
- 4 Rul begge deje flade mellem to stykker husholdningsfilm, til de er ca. ½ cm tykke.
- 5 Læg dejstykkerne på køl i en time.
Lav Hjerteformen
- 1 Skær begge dejstykker i strimler på ca. ½ cm tykkelse.
- 2 Byg en 4x4 ”blok” ved at lægge strimlerne skiftevis i mørke og lyse lag. Dette danner det ternede mønster.
- 3 Brug den resterende dej til at lave hjertets buer ved at rulle en pølse af både lys og mørk dej.
- 4 Skær pølserne halvt igennem på langs og læg dem ovenpå blokken, så de danner buerne til hjertets form.
- 5 Pak blokken ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst en time eller længere, så dejen bliver helt fast og nem at skære i skiver.
Skær og Bag Småkagerne
- 1 Skær den kolde dejblok ud i skiver på ca. ½ cm tykkelse, så der dannes hjerteformede småkager.
- 2 Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- 3 Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (almindelig ovnvarme) i ca. 12 minutter.