Hjemmelavede burgerboller er nøglen til den perfekte burgeroplevelse. Disse luftige og bløde boller er nemme at lave og smager langt bedre end dem, du finder i supermarkedet. Med en let sødme og en gylden, sprød skorpe, danner de den ideelle base for enhver burger. Uanset om du fylder dem med saftige bøffer, sprøde grøntsager eller lækre veganske alternativer, vil hjemmelavede burgerboller tage din burger til næste niveau.
-
Samlet tid
75 minutter
-
aRBEJDSTID
15 min
-
Serveringer
4 Personer
Fremgangsmåde
- 1 Varm vand og mælk op sammen, indtil blandingen er lunken. Hæld det i en stor skål og opløs gæren i væsken. Lad det stå, mens du finder de øvrige ingredienser frem.
- 2 Tilsæt sukker, salt, olie og æg til gærblandingen. Rør godt rundt.
- 3 Sigt melet i lidt ad gangen, mens du rører, indtil dejen har en ensartet konsistens.
- 4 Dæk skålen med et rent viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
- 5 Forvarm ovnen til 225°C.
- 6 Del dejen i 8 lige store stykker. Placer dem på to bageplader beklædt med bagepapir.
- 7 Lad burgerbollerne efterhæve i yderligere 30 minutter.
- 8 Pensl burgerbollerne med sammenpisket æg og drys sesamfrø over.
- 9 Bag bollerne én bageplade ad gangen i cirka 12 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.
- 10 Gentag bagningen med den anden bageplade.